Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łączenie jedzenia - prawda czy fałsz?

qps666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno nie wolno mieszać mleka z niektórymi warzywami i owocami albo mięsem, to prawda?

Kiedyś po zjedzeniu ogórka wypiłem mleko - nic mi nie było.

Wczoraj (a właściwie dzisiaj) nieugotowaną parówkę popiłem mlekiem - jak na razie nic nie czuję.

To jak z tym w końcu jest?

Jeszcze jedno, czy to prawda, że ciepłego posiłku nie powinno się popijać Coca-Colą tylko herbatą?

//Zakaz gifów-Dektored

Specjalista
Opublikowano

Jedna zasada nie popijaj Coca-Colą Mentosa :)

Ja tam smaruje dzemorem sledzia i nic mi sie nie dzieje to samo jak jem ogórki kiszone i popijam mlekiem.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

To zalezy jaki wrazliwy masz żołądek.

Pozniej mozesz miec doleglosci zwiazane z bolem brzucha, wzdecia, zgaga itp. Wiec nie lacze tych posilkow :D.

Opublikowano

to zależy od człowieka jak trawi , jedyne skutki tego to że będzie gorzej trawione jedzenie zjedzone , co by nie patrzeć jedno jedzenie podnosi kwasowość żołądka ułatwiając trawienie inne po prostu je obniża.

jeszcze inne nie współgrają ze sobą i jak napisałem reakcja zalezy tylko do organizmu jak to zniesie np wypić mleko nie przegotowane i napić się wódki

coca-colą przepija się bo czyści jame ustną ( skłądniki w niej zawarte tak działają ) , trawienia raczej nie ułatwia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wszystko zależy od tego jak Twój żołądek jest przyzwyczajony do takich wynalazków ;P

Opublikowano

zależy czy Twój żołądek jest wrażliwy czy to też nie ..

mi nic się nie dzieje chociażbym jadł i mieszał wszystko co popadnie :)

dominiq.png

Sygnatura & avatar zrobiony przez

Equ.

- - - - -

Opublikowano

Zjedz z 50 czereśni i popij to kilkoma łykami wody gazowanej ; )

Jak nic Ci / Wam nie będzie to jesteś hardcorem xD

Pewnie że można popijać cole do obiadu. Nawet w reklamie coca coli jest pokazane jak szczęśliwa rodzinka popija przy obiedzie ten wywar koloru czarnego :D

sygnanu.jpg

Opublikowano

Zjedz z 50 czereśni i popij to kilkoma łykami wody gazowanej ; )

Jak nic Ci / Wam nie będzie to jesteś hardcorem xD

Pewnie że można popijać cole do obiadu. Nawet w reklamie coca coli jest pokazane jak szczęśliwa rodzinka popija przy obiedzie ten wywar koloru czarnego :D

Czemu nie, co za problem?

Jutro tak może zrobię.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Zależy od organizmu.

Ja mam tak gdy zjem coś tłustego, np kiełbasę i potem zjem cukierka to zbiera mnie na wymioty.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Nie powinno się łączyć ponieważ w tych produktach występują różne szczepy bakterii i może ci szybko paść żołądek

@TOP

powiedz jeszcze jakie mleko... bo UHT można prawie ze wszystkim łączyć bo to białe gówno nie mleko

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Każdy żołądek inaczej reaguje , jeden zje kiełbasę i popije mlikiem i nic , drugi to samo zrobi a go brzuch będzie bolał ...

mi tam nic się nie dzieje ... wczoraj nie chciało mi się robić herbaty a coca cola mi się skończyła więc do kiełbaski mleko wziąłem :) i nic

Jedna zasada nie popijaj Coca-Colą Mentosa

Ni się nie stanie .... ludzie oglądajcie discavery ! był test i nic się nie stało ... max może tak ci napierdalać w żołądku ... ale to samo ból , przecież nie " wybuchnie " Ci żołądek

nieregulaminowa sygna

Opublikowano
Ech, to samo jest z herbatą. Nie dodawaj cytryny do herbaty xD

Co ???? teraz to mnie zaszokowałeś :) zawsze dodaje cytrynę do herbaty , znakomicie smakuje

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...